Solidify concept development kan jou bijstaan in verschillende fases van het onwerpproces. Dit voor zowel een korte projectmatige samenwerking als voor een langdurige totaalaanpak.

Information & ideation

Ik kijk samen met jou naar wat er reeds bestaat, hoe we dit beter kunnen maken en welke nieuwe oplossingen we kunnen bedenken voor jouw concept. Door de vele jaren ervaring in heel diverse sectoren kunnen vaak ideeën uit compleet andere toepassingen gehaald worden. Door ook bij te blijven met de laatste technologische trends kan Solidify steeds een future-proof oplossing aanbieden. Aan de hand van schetsen, 2D tekeningen in Illustrator of Photoshop, 3D CAD,… kunnen verschillende concepten geëxploreerd worden.

Engineering

In een engineering opdracht werk ik een idee verder uit inclusief alle nodige details. Dit kan zijn voor de bouw van een prototype of proof of concept maar kan net zo goed uitgroeien tot productie-klare 3D files. Hiervoor maak ik gebruik van Siemens NX, één van de best in class tools voor 3D CAD. Hierdoor kan vlot ingespeeld worden op wijzigende noden en eisen en betekent een nieuw requirement niet per se een complete re-design. Dit zorgt voor snellere iteraties wat alleen maar positief is voor het eindresultaat van de opdracht. Ook met geavanceerde surface modeling heb ik ervaring en kan ik jouw idee dus verder uitwerken.

Prototyping

Aan de hand van een prototype kun je een concept uitproberen, testen, voorstellen aan potentiële klanten en waar nodig bijschaven. Deze prototypes kunnen in verschillende gradaties van complexiteit uitgewerkt worden. Van een simpel quick and dirty model tot een heuse proof of concept met alle toeters en bellen, jij kiest. Mechanische onderdelen kunnen opgebouwd worden aan de hand van 3D prints, gefreesde onderdelen of eender welke techniek die het dichtst aansluit bij jouw noden. Elektronica kan geprototyped worden aan de hand van Arduino, Raspberry Pi of andere open source kits waar de nodige custom firmware voor geschreven wordt.

Consultancy

Solidify kan ook samenwerken in een bestaand team of meehelpen nadenken over uitdagingen in jouw product development proces. Op afstand of ter plaatse kan samengewerkt worden aan complexe vraagstukken en kan ik bijspringen waar nodig. Door mijn jarenlange ervaring binnen een brede waaier aan sectoren ben ik multi-inzetbaar in een R&D afdeling.