Yves Parent

Na mijn studies als Industrieel Ingenieur: Industrieel Ontwerp in Kortrijk ben ik mijn loopbaan gestart bij Philips TV Brugge als mechanical engineer. Ik leerde er samenwerken in team aan complexe samenstellingen. Ik leerde er ook samenwerken met andere disciplines zoals electronica en software en kon mij toespitsen op nieuwe technologieën als LED ambilight, touch controls, switchable glass, 3D TV, … .

Na 2,5 jaar bij Philips had ik de mogelijkheid te starten bij Pilipili productdesign & egineering in Kortrijk. Een aantal jaar eerder deed ik er al mijn stage en wist dus perfect waar ik mij aan mocht verwachten: een brede waaier aan projecten met telkens een verschillende invalshoek. Tandenborstels, verkeerscamera’s, zonnewering, labotoestellen en nog zo veel meer. Ik heb er ook meer en meer mijn liefde voor prototyping en het bouwen van proof of concepts kunnen ontplooien. Met Arduino of Raspberry pi heb ik meermaals projecten vooruit kunnen helpen door het concept reeds vroeg in de ontwikkeling te kunnen ervaren.

Alles samen heb ik dus een 14-tal jaar hands-on ervaring met productontwikkeling en alles wat er bij komt kijken. Ik loop vooral warm van technisch uitdagende projecten waar mechatronica of electronica gecombineerd worden met ‘klassieke’ productontwikkeling. Ik werk dan ook liefst aan nieuwe technologiëen en proof of concepts van ontwikkelingen die daar gebruik van willen maken.

Sinds oktober 2021 kan ik dit dus ook voor jouw project met Solidify concept development.

Aarzel dus niet om mij te contacteren als je denkt dat ik iets voor jouw idee of concept kan betekenen!